Werkt uw airco nog goed? Wij controleren het!

Wanneer een airco naar uw mening nog wel voldoende koelt maar het is al enige jaren geleden dat deze gecontroleerd  is, is de kans zeer groot dat er te weinig koudemiddel in het systeem zit. Voor u wellicht geen probleem, maar uw airco denkt daar heel anders over.

Als er te weinig koudemiddel in een systeem zit functioneert het systeem niet meer naar behoren. De smering is ook niet meer optimaal. Al bij een verlies van 20% koudemiddel neemt de temperatuur in het systeem aanzienlijk toe. Laat uw airco regelmatig controleren, elke 2 jaar is echt een aanbeveling! Daar is de olie in het systeem niet voor ontwikkeld en er zal snel schade in de airocompressor (aircopomp) optreden. De pomp kan vastlopen en zal vervangen moeten worden. Maar bij een vastgelopen pomp zijn er serieuze reparatiekosten, afgezien van een nieuwe pomp van enkele honderden euro’s, zal het systeem gespoeld moeten worden om alle vervuiling, verbrande olie en slijtageresten weg te halen. Een tijdrovende, dure maar vaak een te voorkomen kostenpost.

*De aanbieding van € 40,- geldt alleen i.c.m. het gelijktijdig uitvoeren van een onderhoudsbeurt aan uw auto. Voor het apart uitvoeren van een complete aircoservicebeurt rekenen wij het scherpe tarief van € 60,- inclusief BTW.